♥Fresh From Oven Cik Azizah♥

Tuesday, September 6, 2011

Syurga Coklat!


hai kalian...

hehe ini sambungan dari entry INI..


menariknya di Labuan ini adalah tempat bebas cukai. kalau korang pusing berjalan-jalan di labuan korang akan jumpa tempat yang sama jugak. pusing-pusing tang tu jugak. hehehe


dan tempat yang paling menarik di Labuan adalah 
Syurga Coklat!!

dah tentu la orang yang akan pergi ke Labuan kerana coklat saja. kalau tak rugilah korang. hehehehe


maka pada HARI KETIGA selepas daku menjelajah sekitar Kota Kinabalu. daku terus naik feri keesokan harinya bergerak ke Labuan balik.



peace! di jeti pelabuhan feri ke Labuan


tataaa Kota Kinabalu! huhuhuhu :(

bila lah nak pergi KK lagi..emm T_T


*********************


oyeahhh!! ni masa untuk memborong coklat banyak-banyak. memang tak sah tak bawak balik semenanjung dengan coklat banyak-banyak dari Labuan! coklat bebas cukai beb!


korang nak coklat ape? DAIM? TOBLERONE? FERERO ROCHER? ahh cakap je. semua ada di sini. hehe ini lah SYURGA COKLAT di Labuan. kedai ni terletak di Ujana atau Financial Park Labuan.






tengok tu bersusun coklat Cadbury. macam-macam jenis ada. memang rambang mata betol la sampai tak tahu nak beli yang mane. hehe







tu dia. Cadbury saja wei. macam-macam jenis ada.



Toblerone pon ada. kecik besar panjang pendek semua ada bah. janji poket je kena berisi. muahaha






memang murah-murah. habis daku borong. kalau boleh 1 kedai ni daku nak bawak balik semenanjung. muahaha ^^



kit kat ada


ferero rocher tak payah cakap lah! memang ada dan murah-murah gitu..



peminat lolypop?? nah amik lolypop besar gedabak ni! muahaha ^^


daku punya bakul! alamakkk! banyak nyer...............grrr!! hahahahaha :p

ni pon dah beratusan ringgit. kahkahkahkah~~


bukan senang nak pergi sini dan beli coklat banyak2. kat semenanjung pon daku tak beli coklat sebanyak ni tau. hehe


cayalah!! memang syookkk habis!


mari-mari pilih pilih. hehehe


baiklah kalau korang berkunjung ke Labuan. jangan lupa ya singgah kedai ini dalam Ujana. pasti banyak coklat yang menarik hati korang. 


lain kali kita shooping coklat banyak-banyak k. makan sampai muntah! hahaha


adakah makan coklat boleh mengemokkan seseorang?? tidak sama sekali. coklat boleh mengubah mood seseorang yang itu sudah pasti! jadi sesiapa yang di landa kekecewaan jom makan coklat banyak-banyak. kita kasi happykan diri itu ok. lalalala :p


terima kasih sudi baca!


46 doakan jijah cepat transfer semenanjung:

AYuNG said...

nak jugakkkk...
alamekkk, sedapnya cokelat tuh suma....

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

perghh!! wt yui terliur toi..

nak ckelat..waaaa...suke3!!

cik kiwi's said...

tolonglahhh jijahhh. hantar kat saya satuuuuuuuuuuuuu!!!!!....:'(

toblerone...:'(

Ardini Humaira said...

syurga coklat!:D

Nur Auni said...

nanak jugak cekelat kak..heee..

Cik Azizah said...

ayung:
pehh...memang sedap yung...meh la datang rumah. hehe

Cik Azizah said...

nuyui:
hish yui..nanti gemok makan cikgu banyak2. hahhaa

Cik Azizah said...

cik kiwi's:
hahahaha nyumy...sedapnya yunk... lalalalala :P

Cik Azizah said...

ardini humaira:
ngeee~ mmg penuh dengan coklat saja. hehe

Cik Azizah said...

nur auni:
la nak ke..meh akak makankan untuk auni. kahkahkahkah

Nur Auni said...

heheh...boleh la..huuu[:))]

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?7eb69c937e8a4e809ab14fb548193ece

rara pinkmafia said...

wahhhhh meh 1 tobleron.

nadya said...

cik nad punya da x????hahahaha

hyz said...

besthyer jenjalan.... banyaknyer cekelat... sukeeeeeeeeeee

noornazuha said...

akak x penah p sabah lagi..tingin nak pegi karambunai...org kata cantik..hehehe

liyana shamsuddin said...

wah bestnya..nak jugak nak jugak..hehe

Cik Azizah said...

nur auni:
wueeeeeekkk :P nak datang raya kat umah..hahaha

Cik Azizah said...

rara pinkmafia:
nah amik gambar dalam ni..muahhaa

Cik Azizah said...

nadya:
happy besday..meh dtg umah...

Cik Azizah said...

hyz:
suke kan kan..sedapnya..nyum2..

Cik Azizah said...

noornazuha:
yeker kak..lom sampai sana lagi..InsyaAllah kalau ada rezeki ke sabah lagi.

Cik Azizah said...

liyana shamsudddin:
nak ke..meh akak makankan sekali..hahhaa

thomas said...

takkanlah coklat saja,tak round pulau ke sambil melawat pantai2 yg indah?

Aizawa gurl said...

mak ai!!byknuer cklat!bez giler!nk forero!huhu

♥ Nazratul Hidayu ♥ said...

nak toblerone bole ? hehe .

Khairil said...

labuan sama taraf dgn langkawi , no wonder le coklat banyak... :D.. ada GA tak?..

N Stilleto M said...

Terbeliak + ternganga tengok gambar tu semua ..

adess , kalau dapat hangkut kedai tu ke sini memang sure ramai pelanggan ..

hehe . ;D

Amoychanteks said...

terliur nyer tengok coklat tuhh~

ZaNa aDieyZa said...

nak coklat tu cikit boleh? akk ni hantu coklat.. pantang nampak coklat, sekejap jer akak boleh habiskan.. hihi

ArulchelseA said...

blum sampai sana lg.. cam best je..nnt de masa nk g jalan2 la sana.. kih kih kih

anismelon said...

waaaa...ingt ke langkawi je syurga coklat..mmg gile lah coklat nye..

Cik Azizah said...

thomas:
sekali la tu..tapi labuan ape pon tak de...huhuhu

Cik Azizah said...

aizawa gurl:
sedapnya ferero..nyum2..jgn jeles..

Cik Azizah said...

nazratul hidayu:
nah amik la lam gambar tu! hehe

Cik Azizah said...

khairil:
betol tu..GA xde la bro..malas nak buat..hehe

Cik Azizah said...

n stilleto M:
ha tahu xpe..tu yg jijah cakap. kalau la ada dekat2 mmg confirm laku punya lah..

Cik Azizah said...

amoychanteks:
peh sedapnya tak terkata...hehe

Cik Azizah said...

zana adieyza:
yeker kak..amboi..gemok la pasni makan cokelat je..hehe

Cik Azizah said...

arulchelsea:
bosan cikit sebab labuan pusing situ jugak. tapi kalau nak g beli coklat je ok sgt..

Cik Azizah said...

anismelon:
langkawi gan labuan sama je syurga coklat.bebas cukai kan..hehe

IntaNBerliaN said...

tu diaaa.. byk giler cklat.. hihi

Cik Azizah said...

intanberlian:
terliur cokelat banyak2 ni..tp makannya ape la sgt...hahaa

ecadwinkyasha said...

labuan mmg syurga coklat..heho....
..terliur lak tengok neyh,nak kirim dengan kawan lahhh.hehehe.

Cik Azizah said...

ecadwinkyasha:
ade kawan duk labuan ke eca..kirimkan sekali... nk kinder bueno! hahaha

::Misz sunsWeetz:: said...

pergh mentos pun ada gergasinya..ehm terliur sudah...

mom's love said...

bestnyer!!penuh coklat...rambang mata tengok..macam2 adaa!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Cik Azizah Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah