♥Fresh From Oven Cik Azizah♥

Wednesday, February 8, 2012

DIY Bunga Tisu Crepe Paper


Assalamualaikum..


mood rajin datang ni. tibe-tiba jer rasa nak DIY bunga tisu ni. tehee~~ siapa yang agak agak ada idea nak buat bunga tisu ni boleh la tiru aksi toturial DIY ni. hehe


bahan bahan:
crepe paper 1 paket 60sen
dawai bunga 50 wires rm1
gunting



Cara-cara

1. Lipat kertas tisu ni kepada dua bahagian yang sama besar



2. Lipat lagi dua. dua lagi sampai jadi kecil macam ni.




3. Dah dapat lebar macam gambar di atas. bahagikan kepada dua bahagian dan gunting di tengah-tengahnya.




4.Potong ikut garisan tengah yang kita lipat tadi. kemudian buka lipatan yang di potong tadi. dan potong kepada bahagian menegak macam gambar di bawah ni.





5. Siap di potong kemudian susun dan lipat seperti kipas.





6. Lipat kepada dua bahagian tengah dan di ikat dengan dawai






7. Gunting di bahagian hujung crepe paper. jadikan ia bentuk semisfera.


8. Buka lipatan bunga menjadi seperti kipas. tarik sehelai demi sehelai. jangan koyak tau! jijah cubit kang baru tau! muahaha ^^




9. Jeng jeng jeng dah siap bunga tisu kita! hehehe




lawa tak?? lawa tak...hehe 




jijah plan nak buat bunga tisu ni untuk hiasan meja beradap. insyaAllah. harap2 menjadi lah. huhuhu



17 hari lagik! huhuhu


13 doakan jijah cepat transfer semenanjung:

nuyui a.k.a miss YUI said...

cun..leh la blaja wat gak..hihi.

azam said...

:) nice......selamat berbahagia....

cepat² pregnant

AYuNG said...

waaa...kreatip jugak jijah nih kan..hehe

Adam Haiqal said...

nice and creative!:)

Azhafizah[フィザ] said...

cantiklah jijah buat..thanks for the tuto.nak try gak nanti ^__^

emy zulaiha said...

wah creativelah :)

IntaNBerliaN said...

ni nak kene org rajin cam jijah br leh wat ni.. cam akak xsesuai.. tgn keras + minat xda...hahhah

MaYa MustWany said...

haha cantik la.nanti mas nak kwin mmg prefer blog ni dari a-z

MekaR BaKaWaL!_Mc Sue said...

Sy mohon share entry ni kt fb sy.....

azizah :) said...

@MekaR BaKaWaL!_Mc Sue boleh yunk :) silakan..

iris bibi henna said...

cantikknnye, creatif sangat

iris bibi henna said...

cantikk sangat kreatif

azizah :) said...

@iris bibi henna tq yunk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Cik Azizah Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah