♥Fresh From Oven Cik Azizah♥

Saturday, January 19, 2013

Kuih Cincin Sabah


Kuih cincin ni popular kat sabah je..
rata-rata kalau orang semenanjung datang sabah pasti akan beli dan bawak balik kuih cincin ni..
kira macam sourvenior selain mutiara/brooch..

kuih cincin ni banyak jual kat Kota Kinabalu/Papar...
selalu jijah beli kat Pasar Pilipin la.. tapi nak sedap tanya orang sabahan..
 jijah pon tak tahu mana yang paling sedapp... hehee :)

ni rupanya kuih cincin..
:
:



kuih cincin ni rasanya manis dan ranggup..
ala-ala versi kuih peneram/telinga keling tu.. hehee :)



jijah beli ni pon sebab kawan jijah dari semenanjung order.. 
katanya teringin nak makan kuih cincin..
maka jijah pon pos la pada beliau...

 ^_____^





25 doakan jijah cepat transfer semenanjung:

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

Jijah ni ole2 fav iqa...iqa suke gier kuih cincin ni...

Sally Yatiey said...

Sedappppp ni..

::Misz sunsWeetz:: said...

ingat td kuih ros hehe

Eca Dwinky Asha said...

dlu eca xmkn ne kuih cincin..sekali rsa kuih cincin buatan Papar..terus suka.

Bazilah (^0^) said...

nak jgk rase! eh tetibe hehehe

Shizan Syafik said...

pun tak pernah try, nanti nak mintak MBB belikan la

Eza Faezah said...

kueh ni memang sedap kak jijah. heee. :) kalau family Eza pg sabah, mmg akan borong kueh ni.. ;)

* lama tak makan. :)

Emas Putih said...

paling sedap di papar :)

Cinta hazanis said...

akak kita selalu beli bila balik dr sabah. hehe tapi kita xmakan pun.:)

Azzah said...

rasanya apa ye?

Cik Aien said...

sedap nie jijah :)

MaYa MustWany said...

mas pernah makan..akak ipar mas g khusus kat sbah,mesti belikan ni..rasanya leh la..

aisya said...

kak jijah, teringin pulak bc entri kak jijah ni..

Ibnuismaini Ismail said...

Oh, kuih cincin namanya... Makcik ada bg hr tu tp tatau namanya. makan je tau.. ha3

nuyui a.k.a miss YUI said...

nape yui tak beli kuih ni time p sabah dlu? aish..

ayut said...

:) dpt la kwn jijah mkn..hihihi..mkne ye ala2x kuih telinga tu la ea...lg apa mknan sbaha yg best? ^^

Shida Radzuan said...

pernah tgk tp xpernah mkn lg..sedap eh??

MissNadia said...

pernah makan, kawan ofice budak sabah. tiap kali balik sana mesti dia tapau balik kuih ni

Mrs Velentine said...

yg papar punya sedap

TiranaAduka said...

manis ni rasanya.ta suka tau.

dian.dyan said...

kak jijahh...
kuih cincin mostly org yg jual ni kan.. dorg pajak dari papar..
kalu nak, family oyen kat papar ada niaga kuih cincin ni..
sedapp..
satu lagi, ada satu tempat kat pasar tu yg kitorang selalu pajak kuih cincin utk jual kt semenanjung hehee.. blh laa dpt discount sket dr sana..

Chic Na said...

pernah makan. keras2 & manis kan. sedap!!

IntaNBerliaN said...

xpnh dgr lagi nama kuih ni

Nadya Syafyqah said...

salam. saya ade jual kuih cincin ni. sy dekat area kl. kalau berminat bole pm saya ye. thank you.

Nadya Syafyqah said...

bole contact no sya 0192606265

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Cik Azizah Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah